03.04.2023 75

İstanbul İl Milli Eğitim tarafından “Dere Ayazma Mevkii İlköğretim Okulu” proje adı ile yapımı tamamlanan okulumuza daha sonraki süreçte dönemin İstanbul Valisi Rıdvan YENİŞEN’ in adı verilmiştir. Okulumuz “Vali Rıdvan Yenişen İlköğretim Okulu “ olarak 1999-2000 eğitim ve öğretim yılına başlamıştır.

Okulumuz; eğitim ve öğretim yılına başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitimin gerekleri olan; uygun fiziksel mekan, kullanılan araç ve gereçler, insan odaklı yönetim anlayışı ile bölgemizdeki okullara örnek teşkil etme yolunda hızla ilerlemektedir.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Lale Sokak numara 58 Avcılar / İstanbul adresindeki 3986 metrekarelik arsa içerisinde yer alan okulumuz, 850 m2 alana yapılmıştır. Bina; Bodrum+4 kat olup, 4250 m2 kapalı alana sahiptir. Kapalı alan içerisinde 29 derslik, 3 anasınıfı, 1 mutfak, 1 öğretmenler odası, 2 OÇEM sınıfı, 5 idari oda bulunmaktadır.

2010-2011 eğitim öğretim yılının 2.döneminde velilerimizin desteği ile tüm derslikleri “AKILLI TAHTA” ile donatılan okulumuz İstanbul il çapında bir ilki gerçekleştirerek, çağdaş ve teknolojik eğitimi yerine getirmenin haklı gururunu yaşamıştır.

On Birinci Kalkınma Planı ve 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında yer alan hedefler doğrultusunda; okul öncesi eğitiminin yaygınlaştırılması ve okul öncesi çağındaki çocukların, okullaştırılma oranının yüzde 100'e çıkarılması amacıyla ,2022 eğitim öğretim yılında ilkokulumuz bünyesinde bulunan anasınıfları,anaokuluna dönüştürülmüştür.

Adres:
MUSTAFA KEMALPAŞA MAH. LALE SK. VALI RIDVAN I.O. KANTINI SİTESİ VALI RIDVAN I.O. KANTINI BLOK NO 58A AVCILAR / İSTANBUL